Studie: Dikke darmkanker en uitzaaiingen in de lever

Samen met teams van Erasmus Medical Center te Rotterdam en van Memorial Sloan Kettering Cancer Center te New York heeft Peter Vermeulen een studie afgerond met deelname van meer dan 4000 patiënten met dikke darmkanker en uitzaaiingen in de lever. De studie toont aan dat de wijze waarop de kankercellen zich gedragen in de lever een grote invloed heeft op de duur van overleving van de patiënten. Het gedrag van deze kankercellen is heel eenvoudig te bepalen met een microscoop en de volgende stap is om deze analyse in te voeren in de klinische praktijk zodat een arts deze informatie samen met de patiënt kan benutten om een behandelingsplan uit te werken. De publicatie die deze belangrijke internationale studie beschrijft, werd ingediend bij een toonaangevend wetenschappelijk tijdschrift ter beoordeling.